Tove Larsson

En god fredagsmiddag

Igår kväll fredagsmyste vi med pulled chicken till middag. Det är så gott! Vi brukar använda oss av det här receptet, och till brukar vi äta tortillabröd, grönsaker, en jalapenodressing och coleslaw. Och till efterrätt hade jag fixat ihop en lyxig kladdkaka som jag tänkte skriva ner receptet på här nedanför! Bilderna är inte så värst vackra, men jag lovar att det var en riktigt god fredagsmiddag. Sedan tog vi det lugnt i tv-soffan resten av kvällen, välbehövligt efter veckan!
 
Kladdkaka med kolasås och havssalt
Kakan:
3 ägg
3,5 dl socker
150 g smör eller margarin
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl mjöl
En nypa salt
(Marshmallows)
 
Kolasåsen:
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl sirap
3/4 dl socker
2 msk smör
 
Havssalt
 
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret så att det hinner svalna lite. Rör ihop ägg och socker. Blanda sedan ner alla torra ingredienser och sist smöret. Jag blandade även i några marshmallows som vi hade i skafferiet som behövde ta slut. Häll smeten i en bröad form (jag brukar använda kokos, det är godast tycker jag) och grädda i ungefär 20-25 minuter (det beror helt på din ugn, var noga med att inte ha kakan i ugnen för länge, det finns inget tråkigare än en torr kladdkaka!). Ta sedan ut kakan och ställ den svalt så fort som möjligt.
 
Gör kolasåsen under tiden – blanda grödde, sirap och socker i en kastrull, koka upp till ca 115 grader. Låt den svalna en stund och häll den sedan över den kalla kladdkakan. Strö över lite havssalt. Ställ kylt ett tag till, ju längre desto godare blir den! Servera med lättvispad grädde. Gott!
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats